Vi har båda väntat på den här stunden i evigheter nu!
Förså! Förkultivera.
Redan i februari började vi trycka ner de första fröna i plastkrukor.
De här är vad jag, Amanda, odlar nu på fönsterbrädan!
Druvgurka, pak choi, salladslök, bärmålla (smultronspenat), kanelbasilíka, gyllenbär (physalis) och stevia.
Lite mer ska ner i jorden snart!
 
 
 
Druvgurkan som jag tidigare idag planterat om i nya större plastkrukor :)
förkultivera, förså, odla, vår,

Liknande inlägg

4 kommentarer

Anita

14 Mar 2015 05:56

Javisst är det härligt med frösådder. Själv är jag chilifantast så här finns det många chiliplantor som jag sådde redan i januari. Och tomaterna har precis grott och ska omskolas om någon vecka, liksom broccolin. Det är en härlig tid nu.

Önskar er en fin helg!
/Anita

Anita

15 Mar 2015 10:49

Alltid lika roligt att träffa på andra chilfantaster :) Det är lätt att bli beroende när man väl börjat odla chili. Och jag håller med om att det är en bra present att ge bort. Det brukar jag också göra. Chili är ju både god och vacker.

Ha en fin söndag!
/Anita

Anita

16 Mar 2015 16:52

Jag fortsätter att svara under samma inlägg :)

Jag började av en slump med att odla chili. Jag skulle skicka efter helt andra fröer från Impecta och då råkade jag se en chili som heter Fishpepper. Jag prövade den och blev jätteförtjust. Den sorten har jag nu varje år för den har blivit en favorit. Den får väldigt vackra blad, gröna och vita och frukterna mognar fram i olika färger. Många av dom blir randiga innan dom som mogna övergår helt i rött. Den är god till fiskrätter, därav namnet.

En annan sort som är väldigt lätt och som är idealisk att odla inomhus är Fireworks. Den blir liten och kompakt ger små frukter som är röda som mogna. Den är ganska het och det räcker ofta med en enda liten frukt för att få en behaglig hetta i olika maträtter.

Då jag har många olika sorters chili så tar jag inga fröer själv, har ingen möjlighet att isolera de olika plantorna så dom blandar sig gärna med varandra. Jag skickas istället efter mina fröer från Örtagårdens plantskola. Dom har ett stort utbud så gå gärna in på deras hemsida och titta. Det finns även andra chilisidor på nätet, ex.vis. Jalapeno.nu. Själv har jag inte köpt något därifrån men dom verkar ha ett stort sortiment.

Ha en bra måndag kväll!
/Anita

Anita

19 Mar 2015 06:53

Svarar här igen :) Tänkte bara säga att Impecta har inte 'Fish' längre. Jag tycker du ska kolla hos Örtagårdens fröer, dom har väldigt många olika sorter, bland annat 'Fish' och 'Fireworks'. Dom är också med på Nordiska Trädgårdar, monter C06:63.

/Anita

Kommentera

Publiceras ej